CKCert breidt zijn activiteiten uit met het Keurmerk On the way to PlanetProof

15/06/2020 – CKCert is reeds vele jaren de referentie in bedrijfscontroles van GLOBALG.A.P., Vegaplan, VVA, enz. Om onze klanten nog meer van dienst te zijn, hebben wij onze activiteiten uitgebreid en kunnen wij nu ook inspecties uitvoeren van het keurmerk On the way to PlanetProof voor Plantaardige Producten in Centraal-Europa.

Het onafhankelijke keurmerk bewijst (‘Proof’) dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier. Met On the way to PlanetProof streven boeren en tuinders ernaar om hun manier van werken in balans te laten zijn met de draagkracht van onze planeet. Dat is een proces van steeds verdere stappen zetten om onze aarde minder te belasten (‘On the way to…’).

On the way to PlanetProof zet in op zes gebieden:

  • Bodem, landschap & biodiversiteit
  • Water
  • Energie
  • Productie & consumptie
  • Klimaat
  • Diergezondheid en -welzijn

Interessant voor de sector is dat telers van groente, fruit, aardappelen, bloemen of siergewassen vanaf nu dus een audit kunnen aanvragen bij CKCert waarbij de eisen van On the way to PlanetProof gecombineerd kunnen worden met andere certificaten, zoals GLOBALG.A.P. , Vegaplan of VVA tijdens één bezoek van dezelfde inspecteur. Dit brengt een significante besparing met zich mee, zowel in tijd als in kosten.

Indien u meer informatie zou wensen over On the way to PlanetProof, aarzel dan niet om ons te contacteren op 09/330.10.20 of info@ckcert.eu.