VegaplanFR Module opent de Franse markt voor uw bedrijf of uw afnemer

08/06/2021 – Vegaplan heeft een nieuwe module ontwikkeld, VegaplanFR, waarmee uw bedrijf beantwoordt aan het lastenboek “Milieucertificering Niveau 2” en u uw markttoegang kan verbreden.

Een Frans decreet bepaalt dat de maaltijden vanaf 2022 voor 20% uit biologische producten en voor 30% uit duurzame producten moeten bestaan. Producten met een “milieucertificering Niveau 2” komen hiervoor in aanmerking tot eind 2029.

De verwerkende industrie van primaire plantaardige producten wordt geconfronteerd met de vraag van de Franse voedingssector om aan dit decreet te voldoen. Vegaplan, de Belgische standaard voor primaire plantaardige productie, biedt een antwoord op deze specifieke vraag met deze optionele aanvullende module.

De VegaplanFR-module is bedoeld voor Vegaplan-gecertificeerde landbouwers met primaire plantaardige producten bestemd voor de export naar Frankrijk. Certificering van de VegaplanFR-module vereist een voorafgaande certificering voor de Vegaplan Standaard.

De VegaplanFR-module beantwoordt aan het lastenboek “Milieucertificering Niveau 2” die door de Nationale Commissie voor Milieucertificering (CNCE) in Frankrijk is opgesteld. De module omvat 16 eisen die in vier thema’s zijn gegroepeerd:

  • Biodiversiteit
  • Fytosanitair
  • Bemesting
  • Water

CKCert heeft een grote kennis over dit lastenboek omdat wij als enige Belgische certificeringsinstelling ook erkend zijn in Frankrijk om de audits voor Milieucertificering Niveau 2, maar ook het hogere Niveau 3 – Haute Valeur Environnementale (= hoge milieuwaarde) uit te voeren.

Indien u meer informatie wenst over dit lastenboek, aarzel dan niet om ons te contacteren via 0032/9 330 10 20 of info@ckcert.eu.