Voedselveiligheidcertificaat aardappelen verwerkende industrie (VVA) – teelt- en bewaarseizoen 2021/2022

29/07/2021 – Het handboek “Voedselveiligheidcertificaat aardappelen verwerkende industrie (VVA) – teelt- en bewaarseizoen 2021/2022” is beschikbaar. Informeer bij uw afnemers naar de noodzaak van VVA-certificatie voor komende campagne.

Indien u dit certificaat niet meer nodig heeft, gelieve CKCert hierover dan te verwittigen (info@ckcert.eu of +32/9 330 10 20).

Er zijn tegenover vorige campagne enkele minimale wijzigingen in het schema met de beoordelingscriteria. Voor meer informatie kunt u terecht in de Telershandleiding (zie op deze website onder “Voedselveiligheid Aardappelen (VVA)”).

Gelieve vanaf heden dus gebruik te maken van de nieuwe checklijst (Bijlage A van de Telershandleiding) bij het uitvoeren van de verplichte jaarlijkse zelfaudit voorafgaand aan het bezoek door onze inspecteur.

Belangrijke aandachtspunten:

  • Perceelsoverzicht moet voorafgaand aan de audit opgemaakt zijn
  • Perceelsfiches moeten tijdig ingevuld zijn
  • Zelfbeoordelingschecklijst moet elk jaar ingevuld worden vóór de audit
  • Indien gebruik gemaakt wordt van een loonwerker, dient u een kopie van zijn certificaat in uw bezit te hebben

Indien u meer informatie zou wensen, aarzel dan niet om ons te contacteren op +32 (0) 9/330.10.20 of info@ckcert.eu.